Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Εθνική Παλιγγενεσία. Η 25η Μαρτίου, τα γενέθλια της Ελλάδας και της Μακεδονίας.

Αυτή την ημέρα η πατρίδα μας γιορτάζει την μεγαλύτερη γιορτή της, την Παλιγγενεσία του βυζαντινού μας Έθνους.

Ταυτόχρονα και δεν είναι τυχαίο ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.


Η Μακεδονία είναι το Περιβόλι της Παναγιάς, όχι μόνο το Άγιο Όρος.


Ο Συμβολισμός είναι φανερός.


Την 25 Μαρτίου γεννιέται το Ελληνικό Έθνος.

Είναι η συνέχεια του βυζαντινού Έθνους και του ελληνικού πολιτισμού.

Οι Μακεδόνες συμμετέχουν και συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή του γένους μας για απελευθέρωση από την τούρκικη κατοχή.Θα ήθελα να (ξανα)δείτε μια προγενέστερη ανάρτηση μου για έναν συντοπίτη μου τον Εμμανουήλ Παπά, που τον θεωρώ Κολοκοτρώνη της Μακεδονίας αλλά σε και άλλα παλικάρια Μακεδόνες (http://yaunatakabara.blogspot.com/2010/01/1821.html).

Όλοι οι Μακεδόνες αγωνιστές, στους οποίους συγκαταλέγονται και δικοί μου πρόγονοι, συμμετείχαν και θυσιάστηκαν για μια ΙΔΕΑ.Την ανάσταση του γένους μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα την τοποθέτηση και την γνώμη των "ετνικά Μακεντόνων", για το αν γνωρίζουν αν οι πρόγονοι τους συμμετείχαν στην ελληνική επανάσταση ή ήταν αμέτοχοι άρα συνεργάτες των Τούρκων.


Την χρονική στιγμή εκείνη του 1821 υπήρχαν Αρβανίτες, Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι, Μακεδόνες, Θρακιώτες και πολλές άλλες φυλές.


Όλοι αυτοί αντέδρασαν και επαναστάτησαν εναντίον των Τούρκων.

Αυτοί όλοι ΕΓΙΝΑΝ και αναπροσδιορίστηκαν Έλληνες ΤΟΤΕ(Σ).ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά και σε όλο τον ΚΟΣΜΟ, εκείνη την Χρονική στιγμή, προτού δημιουργηθεί το βουλγάρικο Κράτος από τους Ρώσους το 1853 αναπροσδιορίστηκαν ΕΛΛΗΝΕΣ.


Τότε δεν υπήρχαν βούλγαροι στην Μακεδονία, ούτε "ετνικα Μακεντονες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: