Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κωνσταντίνε, η Πόλις Σου εάλω. Ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς.Η Ζωή εν Τάφω.


Σήμερα 29 Μαΐου  η Πόλις εάλω. Είναι μια σημαδιακή ημέρα.
Σήμερα προτού 557 χρόνια το Βυζάντιο κατέρρευσε. 
Οι λόγοι της καταστροφής είναι γνωστοί.
Ενδεχομένως να ταιριάζει και με την σημερινή συγκυρία της παράδοσης άνευ όρων του κράτους μας  στο  ΔΝΤ.

Κάποιοι ανθέλληνες, κρυφοτούρκοι, φιλοσκοπιανοί και γενίσταροι,  χαίρονται χαιρέκακα  για την πτώση του Βυζαντίου  και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, όπως άλωστε και με την σημερινή διεθνή οικονομική κρίση και την κατάντια της χώρας ΜΑΣ.

Με την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκράτορα όμως αναβαθμίζεται από την ανεξίθρησκη οθωμανική διοίκηση ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης.
 Αυτός θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ΡΟΥΜ Μιλλέτ, δηλαδή όλων των ορθοδόξων ελλήνων και βουλγάρων.

Η Πτώση στην ουσία σημαίνει διάλυση της βουλγάρικης ηγεμονίας

Επικρατεί για 400 χρόνια το ελληνικό στοιχείο που ταυτίζεται με την ορθόδοξη πίστη σε όλη επικράτεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο Πατριάρχης, ο Μητροπολίτης και ο παππάς της ενορίας ήταν αυτοί που διαφύλαξαν για αιώνες τούρκικης σκλαβιάς την ελληνική παράδοση.

Αν δεν ήταν ο Ρώσος μοναχός Παίσιος ο Χειλανδρινός , ο Σωφρόνιος και η κίνηση του για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ της νεοΒουλγάρικης ταυτότητας, η Βουλγαρία σήμερα θα ήταν ελληνική.

Η σημερινή Βουλγαρία και η Αντιμακεδόνες οφείλουν τα μέγιστα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της  Πόλης.

Το αν κάποιοι μετά από 400 χρόνια προσχώρησαν στην Εξαρχία και έγιναν βούλγαροι πρέπει να παραδεχτούν ότι το Πατριαρχείο ήταν αυτό που διατήρησε ζωντανή την ορθόδοξη πίστη για αιώνες, την οποίαν εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να προσπαθήσουν να προσαρτήσουν την Μακεδονία στην Βουλγαρία. Είναι ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπα, ο Παΐσιος ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων από τους Βούλγαρους εθνικιστές στα μέσα του 19ου, έναν αιώνα μετά δηλαδή, και έγινε σύμβολο. Δεν είχε ιδιαίτερη επιρροή στον καιρό του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιλίντεν πρέπει να τραβάει απίστευτο ζόρι, ο καημένος.